AMBEREN niet toegestaan

Ook dit jaar wordt amberen* niet getolereerd. Al weet je zeker dat je overgaat dan verwacht ik nog dat je er alles aan doet om met goede, en niet met minimale, cijfers over te gaan en dat je het er niet bij laat zitten.

------------------------------------------------------------------------
*Definitie amberen: het tot op twee cijfers achter de komma uitrekenen wat het laagste cijfer is dat je per vak nodig hebt om toch afgerond een voldoende te staan en met minimale cijfers over te gaan.

Etymologie van het werkwoord amberen: Ooit was er een schoolmeisje Amber dat met een rekenmachine in de hand veel energie stak in overgangscijferberekeningen en het leek erop dat ze dat liever deed dan leren. Verder was ze wel lief.

P.S. Maar eerlijk is eerlijk, ze heeft haar vwo-diploma, en in het eindexamenjaar helemaal zelfstandig, in één keer bemachtigd.

P.P.S. Kreeg vandaag (18 juni 2014) het volgende bericht door van Marieke: Amber ambert nauwelijks meer en staat nu gemiddeld een 9,1 op de pilotenopleiding.

Update 2017: Amber is nu piloot bij Norwegian Airlines, haar broertje en oud-leerling Mees is piloot bij Eastern Airlines.