Nieuwe boeken

- Rites of peace van Adam Zamoyski over het Congres van Wenen.

- Een aardig boekje: Het hart zit links en andere medische misvattingen, door Van Maanen, Van Everdingen en Fokke.

- Een boek eigenlijk in de eerste plaats bedoeld voor volwassenen: Waarom tieners zo irritant kunnen zijn van Loes Keyser.

- Een boek over de Vrijmetselarij in de Lage Landen met de wat op het eerste gezicht tegenstrijdige ondertitel  Een mysterieuze broederschap zonder geheimen en over de S.A.S., de Britse speciale eenheden,  Survival: Het S.A.S. handboek door John Wiseman van de Survival School, Special Air Service.

- Ze staan er al even: Reader's Digests De wereld van eeuw tot eeuw, in zeventien delen. Van dezelfde uitgever: Het ontstaan van de mensheid.

- Verder ook van Reader's Digest in de serie Landen en volkeren zeven boeken over verschillende werelddelen en tien boeken uit de serie De aarde, wonderlijk en geheimzinnig , onder andere De geheimzinnigste plekken op aarde, Geheimen van de zee, Intelligentie in het dierenrijk.

- Vliegende schotels en andere raadsels van het heelal. Behoeft geen uitleg...

- Ook van Reader's Digest: De wereld van het ongrijpbare, over raadsels uit het verleden, monsters, magie, geesten en spoken, uittredingen, astrologie en andere waarzeggerij.

- De tropische regenwouden, een prachtig fotoboek van Rebo uitgeverij. Een andere boek over regenwouden met de onheilspellende titel De laatste regenwouden.

Het leven der Roofvogels.

- GeĆÆllustreerde gids voor edelstenen en mineralen.

- Een fotoboek over Tokio.

- Diverse romans, waaronder Bernlefs Hersenschimmen, De droogte van Herman Brusselmans en van Renate Dorrestein  Een hemels gerecht. En een hoop vertaalde romans, waaronder Tijden van afnemend licht van Eugen Ruge, De cirkel van Dave Eggers en Speeldrift van Judith Zeh.

- Het controversiĆ«le boek over economie van Dorien Pessers:  De wet van het hart.

- En als ik er klaar mee ben: De Bosatlas van ons cultureel erfgoed.

En ten slotte, om mee te nemen (eerst even vragen) een twintigtal Engelstalige thrillers van schrijvers als Harlan Coben, Tess Gerritsen en Nicci French. Ik heb ze zelf niet gelezen, maar deze auteurs schrijven de ene bestseller na de andere.